Kayıtlar

Nisan, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fotoğrafçılık ve Psikoloji

Bugün yeni bilgiler edindim psijoloji ve fotoğrafçılıkla ilgili. Psikoloji bölümü mezunu, ancak sonrasında fotoğrafçılığa gönül vermiş bir eğitim görevlisi, Cem Çetin bizlere yaşamını ve o güzeller güzeli fotoğraflarını anlattı. Hayalet Gemi ile olan çalışmaları epey güzeldi doğrusu. Özellikle 1996 ve 1997 yılları..:) http://www.hayaletgemi.com/ Camdan sarkan birilerine "Acaba ne zaman düşecek?" gözü ile bakıyor olma gerçeğimiz, ve önceden bilinen şeylerin davranışlarımızı koşullandıracağı durumu oldukça enteresan... Ama tabii, Çetin'in ağzından aslında hayat bir " Geçici Rahatsızlık" ve bizlerin her birimizin geçmişimize dair bir hikayemiz olmasına rağmen, geleceğimize dair onlarca varsayımımız mevcut. Güzel şey yeni bir şeyler öğrenmek. http://www.orhancemcetin.com/

Across the Universe - I Want You (She's So Heavy)

Asmin

"Kimdi cesaretimi kıran,üstelik Yeni serüvenlere hazırlarken kendimi Sesimi cılız,rüzgarımı yelkensiz Bulan kimdi, ki şimdi geniş zaman Kipiyle düşürüyor gölgesini anılarıma ... İçimde bir fil sezgisi,kopup gitmeliyim Dağlara yazmalıyım aşkı ve ayrılıkları, Asminli düşler kurmalıyım ya da birisi Karşılık bulmalı canımı yakan sorulara Kim demiyorum kim olursa olsun Boynu kırılan bir oyuncaksam hırçın Bir çocuğun elinde, ki celladım Gözlerimi de oymuştu fırlatıp atarken Yine de özlüyorum onu, niyetçi Tavşanlara dönerken beklediklerim Aynı soruyu sormaktan, minör Ağrılardan yoruldum,gitmeliyim buralardan İçimde buharlaşan cıvayı soluyorum artık Yoruldum yoruldum yoruldum Gereklilik kipinde yaşamaktan." Ahmet Telli ** Asmin:Üç bin metrenin üzerinde yetişebilen, lacivert çiçekli, bir hoş bitkiye Asmin adı verilir.

Mutluluk*

"Happiness is like a butterfly; the more you chase it, the more it will elude you, but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder... " Henry David Thoreau amca güzel söylemiş aslında.

Cansever'den

Hafifçe ısırılmış bir elmanın dilimindeyim Elmanın kokusundayım, Anısındayım -kimbilir kimin- Anılarda görünür, düşlerde görünmez insan Düşlerde görünen anlamlardır Özelliklerdir bir de belli belirsiz. Ve İnsansız anı yoktur. Var mıdır ? Edip Cansever.

:)

Orijinal. http://www.ricstultz.com/ http://www.tendreams.org/olbinski.htm

Ağaç ve Elmalar.

Girls are like apples on trees. The best ones are at the top of the tree. The boys don't want to reach for the good ones because they are afraid of falling and getting hurt. Instead, they just get the rotten apples from the ground that aren't as good, but easy. So the apples at the top think something is wrong with them, when in reality, they're amazing. They just have to wait for the right boy to come along, the one who's brave enough to climb all the way to the top of the tree. http://phocks.org/stumble/girlsarelike.php **Gerçek.

bir ihtimal daha var.

29 da 39 dan 30 a 39. Yorgun bir günün ardından yazı yazmak rahatlatır beni. Yorgunumdur çünkü hayat vardır beni çekeleyen. İsterim ki ben durmadan koşayım o olsun takip eden beni Ama hep sürüklenirim ardından, geride kalırım bir çokları gibi. Kafiyeler neden gece gelir? Ya da kafiyeler gelince mi gece olur? Bilmem. Uykum hep var bugünlerde, ama uyumak istemiyorum bir türlü. Günler geçmesin psikolojisi ile mi? Çok soru soruyorum, biraz da cevap vermeliyim sanki. Sanki. Ne kadar garip bir kelime. San ki garip. San ki, öyle olsun. 22 Nisan'da yine bir şeyler değişecek gibi hayatımda. Bakalım neler olacak, heyecanla takip ediyorum hayatımı zira bu dönem, birisi 2 kat hızlı ileri sar tuşuna basmış ben görmeden. Özlemimi unutayım diye mi hızlı akıyor hayat? Yoksa hızlı aktığı için mi unutuyorum özlemlerimi? Belki de unutmuyorumdur, onlar hep benimledir. Uyur uyanırım da hem ne olacak ki. Bir gün, bu günlerde anı olmayacak mı?

SANATKARIN ÖLÜMÜ

Gitti gelmez bahar yeli; Şarkılar yarıda kaldı. Bütün bahçeler kilitli; Anahtar Tanrıda kaldı. Geldi çattı en son ölmek. Ne bir yemiş, ne bir çiçek; Yanıyor güneşte petek; Bütün bal arıda kaldı. Cahit Sıtkı Tarancı ***Ne güzel şiir.

Beslenir ki bu.

Resim
Kesinlikle beslenir ki bu. Her daim beslenmelik ki bu. Hatta ısırmalık ve mıncıklamalık. (: