İstasyon

İyi hissettiğimiz anların kötü hissettiğimiz anlara hiç bir hükmü olmaz ve o iyilik içinde, zamanı gelip bir şeylerin yolunda gitmeyebileceğini bilsek de, yine de o anın şiddetini indirgeyemeyiz. İşte duygular aslında bu kadar tekinsizler, bu kadar kaygan bir zemin üzerinde kurulmuşlar.

Belki sadece bu durumu biliyor olma halidir bizi güçlü kılan. Belki bilmeyi inkâr ederek güçlü kalmayı seçmişizdir. Cehalet, mutluluk getirir neticede.

Bu sefer biraz daha kısık sesli olsun radyo. Kanalı bulmak kolay değil, hiç olmadı, bir sürü istasyona uğramak gerek bazen, hışırtılı sesler, çevirmekten yorulan parmaklar, ve şarkılar çalmak yerine konuşan insanlar. Her gün bir şarkı olsun bu sefer mesela. Elbette ki her zaman bilindik şarkılar çalamaz radyo, bazen bizim istemediklerimiz çıkıverir. Ne olacak ki, öğreniriz!

Kendini kaybetmek değil de kendini bulmak daha çok, kendini unutmak değil de, aksine başkasında kendini hatırlamak. Heyecandan nefes nefese olmak değil de, huzurdan kalp atışlarının sakinleşmesi daha çok. Aranılan istasyonun bir klasik müzik istasyonu olabilme ihtimali, ya da sıradaki parçanın bunu okuyan herkese armağan edilmesi.


Yorumlar

şah dedi ki…
insanı sakinleştirici düşüncelere yönelten güzel ve kısa bir yazı. beğendiğimi belirtmeden ve armağan ettiğin şarkıya teşekkür etmeden geçemedim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose