Karalama Defteri

Eskilerden--

Paranın gölgesini kağıda aktarmanın keyfini bilir misiniz? Çok az, hafifçe bir baskısıyla kalemin, üzerindeki bütün kabartı beliriverir kağıda. Bazı yerleri koyu renk olursa olmaz, her köşenin eşit koyulukta olabilmesindedir marifet. Ne güzel olur bozuk paranın gölgesi kağıtta. Keşke sadece kağıtta kalsa dedirtir insana.

---

İnsanların bir diğer insanı ciddiye alması için illa ki o kişinin de belli sınavlardan geçip bir kağıt parçasını diploma olarak almış olması neden gerekir ki? Bir bebeği de ciddiye almak gerekmez mi şu hayatta, bir çocuğu, bir çiçeği, bir teyzeyi ciddiye aldığımız kadar?

Hayat ciddiye almanın sınırlarını belirleyebilmekte bana göre. Sonuçta hepimiz akıp giden bir şeyin parçasıyız. 

Zaman, belki düz, uzun, kıvrılamayan bir şey değil ama şu an yaşadığımız bir yöne giden ve durmadan ilerleyen bir şey. 
Belki de ilerlemekten ziyade sadece geçen bir şey.
Bir gün biz buralarda olmadığımızda da olacağınız var saydığımız bir şey. 

O yüzden eyeri ne çok sıkı tutmak akıllıca, ne de gevşek. Sanırım o ayarı bulmaya çalışmak da tam şu anda yaptığımız şey.

---- 

Kendimizi devamlı ısıtıyor ve soğutuyor olmak çok anlamsız değil mi ? Stabil bir hayat durumundan oldukça uzak.  Denge denen şey hep olumlu şeylerle hatırlanır ve bağlantı kurdurulur. Nedense... Dengesizlik kötü ve istenmeyen duyguları temsil eder. Sonsuz güvenlik arayışımız(!)

Bütün bu her gün giyinme ve soyunma işi de içinde dengesizliği barındırmıyor mu?

---

Mozart, adının ve silüetinin bilmem kaç yüz yıl sonra kafeler için üretilen karton bardakların üzerine basılacağını bilseydi ne yapardı? Sanatını icra etmeye kaygısızca devam mı ederdi? O günkü sosyo-ekonomik durumuna uygun bulmayarak isyan mı ederdi yoksa? Ya da belki mutlu olur, gurur duyardı, bunu gerçekleştirenler ve parçası olanlar için bir konser vermek isterdi. Belki de, ki bu en olası ihtimal, umurunda bile olmazdı. Ama milyonlarca farklı insan, onun üzerinde olduğu bardaktan çay kahve içmeye, ve hatta sonrasında başka işleri için o bardakları kullanmaya devam ederlerdi.

-- ve biraz karmaşık günlerden

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose