Bu dünyadan sen de geçtin...

Soğuyan ellerimi ısıtmaya çalışmak, soğuyan aklımı ısıtmaktan daha zor gibiydi. Aslında, şimdiye kadar hakkında söylenmiş tüm sözler, beni bir şeyler söyleme lüksünden alıkoyuyordu. Biliyordum ki, zaman oyun oynamayı severdi. En sevdiği de, bizlerin onun nereye kaybolduğunu, nasıl olup da yüzümüzde binlerce çukur, saçlarımızda onca beyazla, hafızamızda yüzlerce anı ile başbaşa bıraktığı kısımdı.
Evet, bunların tamamını öğrenmiştim. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak insan doğası gereği gerçekleri deneyimlemedikçe bir şeylerin yeri hiç bir zaman olması gerektiği gibi dolmuyor galiba.Sen, bunu öğretiyordun her gelişinde insanlara. Her birine, tek tek, hiç usanmadan.
Senin gidişinden sonra da, aslında her şey toz pembe değildi ya, sen öyle inandırmayı severdin. Zamanla olan ahenk dolu ilişkinin bedelini bizlere ödetmeyi de.
Ne yaparsın, bizler insandık, bizler ağaç, bizler suyduk eninde sonunda. Kimin hükmü geçmişti ki sana, hangi birimiz susturabilmiştik ki senin çığlıklarını yıllar boyunca?
Şimdi daha iyi anlıyorum bazı şeyleri. Hayat, bazen bir yılda, bazen bir dakikada, bazense uzun zamanlar sonunda gösteriyor bazı yüzlerini. Sen de bunlardan sadece biri ve-belki de- bizlerin en çok önem verdiği şeysin. İşte bu yüzden, her gün yeni bir sayfa bizlere. Bunu daha keşfetmemiş ve belki de seni görecekleri güne kadar keşfedemeyecek olanlar için de değişmiyor bu gerçek. Olur da zaman bizlere izin verirse, her anı -pişman olarak veya olmayarak- gereği ile yaşama lüksünü elde etmek için çırpınıp duruyoruz.
***
Bildiğim ve onlardan birinden kalan tek satır geliyor sadece aklıma şimdi. Ne olursak olalım, nasıl karşılarsak seni,bizlerden sonra ve bizler için gerçek olan tek cümle; "Bu dünyadan sen de geçtin..."
Bana bu satırları yazdıranlar neredeler acaba şu an? Uzak, ne kadar uzak? Sen ne kadar uzaksın? Evet,yitip giden insanlar, sararan yapraklar.."Bu dünyadan siz de geçtiniz.."*
*Alıntı.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
cansucum bu sayfadan bende geçtim:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose