Terazi


Anılar peşini bırakmayacak sandığın anlarda, yeni anılarını hatırlaman gerekir. Tıpkı, gitmek için geride bırakmak gerekmesi gibi.

Bazen, bazı anları ve anıları, sırf başka şeyleri unutmak için aldığında hayatına, kaybolmanın en alasını yaşayabilirsin.

Çünkü an'da yaptıkların sadece an içindir. Pek çok davranışın etkisi geleceğe yansır, ama sen bunların çok azının farkında olarak hareket edersin.

Gitmek için geride bırakmak gerekir illa ki. Tabii gerçekten gitmek istiyorsan, eğer gerçekten git demişse anılar, sürüklenmemişlerse aslında ardından. Eğer sadece sensen onları geri getirmek isteyen, ve azınlık olarak kalacaksan.
İşte, dünyanın insana getirdikleri böyle. Nasıl dönüştürebilirsin ki her şeyi tersine? Azınlıksan çoğunluğun altında ezilmeye mahkum bırakılırsın.

Ama ne var biliyor musun, o yeniden donattığın günlerin, yaşadığın anların -değerli ya da değersiz- karşındakiler farkında bile değillerdir. Nereden bilebilirler ki senin ne için yaşadığını? Onlar, senin hayatında olmaktan mutlu ya da mutsuz, anılarına dahil olanlar. Sana göre belki etkisiz, kendilerince önemli insanlar.

İşte böyle zamanlarda insan terazi'nin kefelerine bakmalı. Olmayanlar için ne kadar üzülmek geri getirir geleceği?

Gelecek geri geri giderek yazılabilir mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose