22 de 21.

Aslında aklımda çok daha farklı zamanlar oldu hep.Daha farklı günlere uyanmak, daha başka seslenilmek, ve başka bir sürü şey. Günler geçtikçe anladım hayatın bize göre değil kendine göre şekillendiğini. Zaman tozu, ellerimizden akarken büyüyorduk, ama tozu soludukça daha da başkalaşıyorduk, değişiyorduk.

Şimdi, zamansız bir günün en başından, zamansız olup olmadığı bilinmeyecek birinin başlangıcına yeniden döndüğüm gündeyim.Doğmak, yaşama dahil olmak, bambaşka bir şey. İnsan yaşamda tattığı tüm o duygularla birlikte, önce kendinin doğumunu benimsiyor, her döngüde, sonra bir başkasının doğumunu görüyor, günbegün, yenilenişini, değişimini, devinimini...

Ne kadar da olsa işte, artık yaklaşırken yolun "yarısına"(büyü de cebime sığma, evet), hala çocuk gibi hissedebilmek güzel bir şey. Polyannacılık değil bu, bir şeyleri yaşamış olmanın getirdiği his sadece. Ne kadar umutsuz olursan ol, mutlu olduğun onca anı yok sayamaz insan, saymamalı. Haksızlık yapmamalı renkli, güneşli günlere.

Hala "Rebel" çalıyor kafamda mesela arada, tüm lise resimlerimizi birleştirip yaptığım o değişik video. Kimse görmese de, ben her izleyişimde mutlu olur, o günleri hatırlarım hala, aman ne kadar da arkadaşız hala, nasıl da kopmadık diyemiyorum maalesef, ama o anlar, sanki orada kitlenmişler gibi, baktıkça, hala bana aitler ve canlılar.


"Seems like yesterday we were sixteen.
We were the rebels of the rebel scene. .."

Neyse, bir de Twenty One var. Küçükken, hep bu şarkıyı dinlediğimde gerçekten şarkıdaki gerçekliği yakalayacağım günü düşünürdüm küçükken, o pazar öğleden sonraları, evi tatlı bir soğan kokusu sarmışken, ve abimler bilgisayar başında, masa başında uğraşırlarken, çalan şarkılardan yalnızca biriydi bu şarkı, sonra beni ergenliğim boyunca büyüten şarkılardan biri oluverdi işte.Dolores de bunu 21 ine basarken yazmış zaten. O bulmuş cevabını bir şeylerin, hatta her şeyin dediğine göre.

Şimdi tam zamanı sanırım paylaşmanın, tüm gün bu şarkıyı söylemenin. Henüz hepsini bulmamış olsam da...




"I don’t think it’s happening
This is what I say..

Leave me alone
Cause I found it all
Twenty one..

So I don’t think it’s going
To happen anymore
I don’t think it’s going
To happen anymore

Twenty one

Today..

Twenty one..."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose