Bir şeyler üzerine,bir şeyler yüzünden,H.M.D


Beni bu yazıyı yazmaya iten ne? Bilmiyorum. Sadece fazlaca etkilendiğim bir şeyi paylaşmak olabilir nedeni, ya da içinde kendi hayatımdan çok şey bulduğum bir şeyi paylaşmak olabilir. Belki ikisi de değildir, sadece yazmak istiyorumdur aklımdan geçenleri. Neyse ne, okumak isteyen devam eder. :)
----

Yaklaşık 7 yıla yakın süreden beri devam eden "House" dizisini, bir yılda tamamlayabileceğim bir devirde yaşadığım için kendimi, birazcık yorumcu havalarına sokmaya yetkin gördüm.

House 7. sezon finalini bu hafta yaptı. 7 yıldır, agresif, dengesiz, ama her daim çekici ve komik bir adamın hikayelerini izliyor birçoğumuz. Her sezon sonunda olduğu gibi, bu sezon sonunda da şaşırtmayan bir garip final ortaya koymuş yapımcılar,amaçları ters köşe yatırmak mı, yoksa sadece klasik bir House macerası izletmek mi bilinmez ama...

Tamam tamam, bir çokları biliyor beyfendinin mutsuzluğunun daimliğini. O hiç değişmedi, kendi iddiasının arkasında durarak. Belki de bu yüzden, yaptığı hiç bir davranış izleyenleri şaşırtmıyor,aksine "ah evet, tam da beklediğim gibi" dedirtiyor.

Yalnız bu kez gözüme çarpan şu oldu ki, karakterimiz daha önce pek de yaşamadığı bir ders çıkartmanın biraz da olsa eşiğinde buldu kendini. Aslında hastasına hitap ederken söylediği şey bence biraz da kendineydi, ve sanırım bir çoğumuz bunu anlamıştık;

"Life doesn't mean anything [...]..You don't need to depend on people who are gonna let you down."

Aslında bundan sonrası için kafamda çok farklı bir son vardı, ama evet, öyle olmadı, ve patlamaya hazır bir bomba misali kendi kendini kurdu House. Belki de hiç bir şey hissetmiyor olmak, en tehlikelisiydi, ve bence son sahne, yeni bir halüsinasyonlar dizisinin haberciliğinden başka bir şey değildi.

Bazen kendisine katılmıyor değilim aslında, özellikle şu yukarıdaki resme bakınca; aman da aman diyorum, sen dersin de tersini söyler miyim hiç. Ama tabii ki, herkes bazen kendini birilerine benzetir, ve ortak acılar-sevinçler, ortak düşüncelerin de temelidir demekte fayda var.


Bir de bölümün sonunda çalan şu hiçbir şey hissetmeme meselesi ile ilgili şarkı var, dinlemek isteyenler için "kaşık" söylüyor, "Got nuffin" :)




Yorumlar

Hüseyin Tır dedi ki…
öyleyse yaklaşık 1 sene önce yaptığım dr house dizi aşamaları analizimi gururla tavsiye ederim :F tabii muhtemelen bunu beğenmezsin ama dizileri hiç sevmeyen biri olarak böyle bi kötülük yapmak istedim :F işte o kötülüğün çiçeği

http://beyinsiz.blogspot.com/2010/04/dr-house-dizi-asamalar.html

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walking through

Kesfedilmemis Element

No Screws Loose